Beskamatni „solarni krediti” do pet hiljada eura

Bez autora
Apr 29 2012

Beskamatni krediti za ugradnju solarnih sistema ove godine kretaće se do pet hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije koje je sa sa Hypo Alpe Adria i NLB Montenegrobankom pojednostavilo proceduru za ove kredite. U prošloj godini krediti su se kretali od 1,35 hiljada, 1,8 hiljada i 2,25 hiljada eura. Period otplate kredita ne bi bio ograničen na period od tri, pet ili sedam godina, već bi beskamatni kredit mogao da se otplati u roku od sedam godina. Iz Ministarstva su podsjetili da subvencioniraju kamatnu stopu od nula odsto, čime se smanjuju finansijski troškovi kredita i značajno rasterećuje budžet građana. Druga faza projekta Montesol će zvanično početi početkom maja. Sektor za energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije je 1. marta objavio drugi javni poziv za izbor kvalifikovanih distributera i instalatera solarnih sistema za domaćinstva u sklopu projekta, za koji je 18 domaćih i stranih firmi preuzelo tendersku dokumentaciju.

Beskamatni „solarni krediti” do pet hiljada euraBeskamatni krediti za ugradnju solarnih sistema ove godine kretaće se  do pet hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije koje je sa sa Hypo Alpe Adria i NLB Montenegrobankom pojednostavilo proceduru za ove kredite.

U prošloj godini krediti su se kretali od 1,35 hiljada, 1,8 hiljada i 2,25 hiljada eura.

Period otplate kredita ne bi bio ograničen na period od tri, pet ili sedam godina, već bi beskamatni kredit mogao da se otplati u roku od sedam godina.

Iz Ministarstva su podsjetili da subvencioniraju kamatnu stopu od nula odsto, čime se smanjuju finansijski troškovi kredita i značajno rasterećuje budžet građana.

Druga faza projekta Montesol će, kako su saopštili, zvanično početi početkom maja.

Sektor za energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije je 1. marta objavio drugi javni poziv za izbor kvalifikovanih distributera i instalatera solarnih sistema za domaćinstva u sklopu projekta, za koji je 18 domaćih i stranih firmi preuzelo tendersku dokumentaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik